Längs Åmålsån på 70-talet

Detta var förmodligen ganska ointressanta bilder när dom togs på 70-talet. Nu efter snart 50 år blir dom betydligt intressantare. Första bilden är gångvägen mellan Västerlånggatan och Kungsgatan. Till vänster utanför bilden ligger då det nybyggda Prisahuset. Bild två är tagen vid Kungsbron med Plantaget i bakgrunden. På bild tre syns gamla Rålins orgelfabrik i bakgrunden. Fabriken är riven sedan många år. Bild fyra är tagen vid parken vid Gamla Kyrkan. På bild fem är det polisbilen som avslöjar att det är 70-tal. Den sista bilden skulle nog bli nästan likadan om den togs idag.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>