Från kyrktornet våren 1993

Det är våren 1993 och Olle har återigen varit uppe i kyrktornet för att ta en serie bilder över staden. Det byggdes ju en hel del i Åmål på tidigt 90-tal. De röda husen längs Norrtullsgatan samt huset i korsningen Kyrkogatan – Lunnegatan är några exempel. Man ser även taken på de nya husen i korsningen Västerlånggatan – Torggatan på några bilder. Sedan har ju Norrtull byggts om för att passa alla kommunala förvaltningar. Det har även tillkommit radhusen på Oscarsgatan. En byggnad som inte finns kvar idag är kiosken i backen på Kungsgatan mittemot Saga Bio. I norr har Åmålsgården byggts och en del av husen på Adolfsberg har fått en våning till.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>