Kungsgatan 1970

Det ser ut att vara en riktigt trist dag vädermässigt. Man kan fundera varför Olle tog bilden. Idag är det dock ett intressant tidsdokument. Vi vet inte år men gissar på 1970 eller kanske sent 60-tal. Ford Cortinan i förgrunden har de gamla regskyltarna så det kan inte vara senare än 1973 (då kom de nya skyltarna). Längre bort på gatan syns Domus med EPA mittemot. Till höger det nya sparbankshuset. Man ser en bil som svänger in på Mellanbrogatan som ju inte var gågata då. Kungsbarens skylt syns tydligt och lite bakom den skymtar Eskilstunabodens logga. På den här tiden gick riksväg 45 rakt genom Åmål som skylten i mitten på bilden anger.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>