En promenad i centrum 1980 del 3

Nu har det blivit lördag förmiddag den 13 september 1980. Olle ger sig ner till centrum för att ta ytterligare några bilder. Här ser man HåJis på flera bilder. I Prisa-huset fanns naturligtvis Prisa Marknad, Elbyrån, SEB, Apoteket (låg i hörnet längs ån) och på andra våningen Ullas Bar. I Prisa-husets hörn mittemot HåJis låg vid den här tiden också en kiosk. När kiosken avvecklades byggdes en ny entré till Prisa precis i hörnet. Från början låg Prisas entré en bit in på gågatan. Man ser också att EPA är borta och att Handelsbanken flyttat in i lokalerna. Vid Sparbanken sitter uttagsautomaten ”Minuten” med den typiska randiga dekoren. På bilden från Kyrkogatan ser man PD:s logga på det röda tegelhuset. PD flyttade senare till tidningshuset längre upp på Kyrkogatan.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>