Snöslask 1987

Lördag den 11 april 1987 var det riktigt snöslaskväder i Åmål som synes. Det man kan notera på bilderna om året 1987 är att digitalklockan ”Alltid Åmål” satt uppe. Osäkert om den funkade dock. Länsförsäkringar och Handelsbanken fanns i EPA-huset. Bokhandeln fanns i Domushuset. I Prisa-huset låg förstås Prisa Marknad, SEB, Ullas Bar och Apoteket. Vi är lite osäkra på om Elbyrån var kvar eller om den var avvecklad 1987. Ombyggnaden av Sparbanken pågår för fullt. Det sitter en stor skylt som gör reklam för ”Nya Restaurang Torget” vilken väl fanns i HåJis lokaler. Över gatan hänger en banderoll med texten ”Åmåls Marknad nu på lördag” vilket måste betyda denna lördag. Bedrövligt marknadsväder var det. Vid den här tiden höll marknaden till på Måkebergsplan. Bilden på Lunnegatan och Svensk Fastighetsförmedling är från samma negativremsa men förmodligen tagen lite tidigare med tanke på hur snön ser ut.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>