Dalsland Ring 1969

Dalsland Ring var en racerbana som låg vid Dingelviks gård i Bengtsfors kommun. Banan var 1 650 meter lång och invigdes den 3 juli 1966. Premiärloppet besöktes av 16 000 åskådare vilket gör det till det största publika arrangemanget i Dalslands historia. Banan blev dock inte långlivad. Efter en olycka på Gelleråsen 1970 skärptes säkerhetskraven i Sverige. Man byggde om Dalsland Ring men publiken svek och banan lades ner i mitten på 70-talet. Allt som finns kvar idag lär vara en bit asfalt. Bilderna Olle har tagit på en tävling 1969 är inte märkvärdiga på något sätt men vi tog med dom för att hjälpa till att hålla liv i minnet av Dalsland Ring.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>