Torghandel sommaren 1984

Ett knippe bilder från torghandeln i Åmål sommaren 1984. Det mesta av frukt, grönsaker och blommor som såldes på torget kom från ”Ebbe på torget” naturligtvis. Ebbes gröna och vita lastbil var ett välkänt inslag på torget. På de första bilderna kan man se skyltarna för butikerna Holméns Skor och Arnells Färg som båda låg i korsningen Kungsgatan – Torggatan. På bilderna som är riktade söderut ser man HåJis restaurang och Prisa Marknad. Paret som handlar blommor på dom sista fyra bilderna är Britta och Ville Renström. Det verkar som Ville säger något till Olle på en av bilderna. Dom kände helt klart varandra. Ville Renström var chef för Konsum Åmål fram till fusioneringen med Konsum Bohuslän-Dal i mitten på 70-talet.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>