Kungsgatan före Domus

Några bilder tagna innan dom gamla husen på Kungsgatan revs för att ge plats för det nya Domushuset. Förmodligen har Olle stått i kommunhuset när han tog bild två och tre. Det ser ut som gallret vid dom stora fönstren i Päronsalen skymtar längst till vänster i ena bilden. Butikerna i dom gamla husen är från höger en cykelaffär med en Crescent ljusskylt och Rimo Barnekipering verkar det stå på nästa skylt. Sista butiken innan stadshotellet är Högberg & Winblad som vid fototillfället redan flyttat till en barack på torget. Man ser att det sitter skyltar i fönstren. På första bilden ser man att EPA har öppnat samt att det byggts upp avskärmningar på trottoaren inför rivningen. Bilderna är förmodligen tagna 1960 eller 61.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>