Torget i Åmål 1989

Här har Olle varit uppe på Sparbankstaket måndag 24 april 1989 och fotat längs Kungsgatan. Som synes så är Coloramahuset byggt. Arnells Färg håller till i hörnet Kungsgatan – Torggatan. På Torggatan efter Arnells Färg ligger PK Banken med orange markiser och lite längre bort har Folksam sitt kontor. Torgkiosken med Taxi vid ån finns fortfarande kvar och vid bron till Plantaget finns en telefonkiosk. Torget är iordningställt med gatsten. Den gamla korvkiosken med tombolan finns kvar. Enligt skylten så är det EFS-kyrkan som säljer lotter denna vecka. Sparbanken heter nu Sparbanken Väst enligt flaggorna. Dom sista fem bilderna är tagna med negativ färgfilm medan dom andra är tagna med positiv (dia) film. Därav skillnaden i färgåtergivning.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>