Hålskogsområdet omkring 1960

Området där Lunnegatan slutar vid Måkeberg kallas Hålskog. Här låg ett antal gamla trähus samt Vikens bryggeri (den långsmala grå byggnaden på bilderna). Bilderna här är tagna i slutet på 50-talet och början på 60-talet. En liten kul detalj är cykeldäcket som någon kastat upp i ett träd och som syns på flera bilder. Olle och någon med behörighet verkar ha varit inne och tagit en bild i köket på någon av rivningskåkarna. Efter rivningen 1962-63 påbörjades bygget av hyreshusen som finns där idag. Näst sista bilden visar bygget av kvarteret Viken. Byggnadsfirma E. Börjesson & Co från Munkedal var byggherre enligt skyltarna. På den sista bilden är de nya hyreshusen klara.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>