Åmål från kyrktornet försommaren 1968

På detta panorama från kyrktornet 1968 är trots allt mycket sig likt idag. En del är dock förändrat. Vi kan nämna några detaljer. På första bilden ser man att arbetet med plasthallen börjat. Gymnastiksalen på Norrtull räckte väl inte till. På andra bilden ser man att Rålins gamla orgelfabrik finns kvar. Kranen i hamnen är byggd. På bild 3, 4 och 5 ser man att all gammal bebyggelse mellan Norrtull och Lunnegatan finns kvar. Mackarna Shell och Caltex vid järnvägsviadukten finns också kvar. På bild 8 och 9 syns att församlingshemmet är under byggnation. Gamla ålderdomshemmet syns tydligt upptill i mitten på bild 9

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>