Åmål före högertrafiken

Olle ville tydligen dokumentera de sista dagarna med vänstertrafik i Sverige. Dessa bilder är tagna på fyra platser i staden dagarna innan högertrafiken infördes söndagen den 3 september 1967 kl 05.00. Tre stycken är tagna vid järnvägsviadukten där Caltexmacken låg och där Kungsgatan övergår i Karlstadsvägen. Bilden med en bubbla och en buss är tagen på Karlstadsvägen. Man ser det gamla ålderdomshemmet till höger. En bild är tagen utanför Olles hus där en silvrig bubbla verkar möta en BMW. Det ser ut som det står en postcykel till vänster. Den sista bilden är tagen i centrum med Domus till vänster och EPA till höger.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>