Isaksons Hovfoto på 50-talet

Dessa interiörbilder från Isaksons Hovfoto fanns i Olles arkiv men det är ju inte helt säkert att han tagit dom. Det kan vara Bror Isakson som tog dom och sedan har de av någon anledning hamnat hos Olle. Vi tyckte dock att det var intressant att ta med dom då dom visar hur en fotoaffär såg ut på 50-talet. Kamerorna som visas verkar vara av den lite enklare typen. Dyra och avancerade kameror togs säkert hem på beställning. Åmål var ju en liten stad med begränsad kundkrets. Här var säkert Olle ofta för att köpa film och annat fotorelaterat. När Bror Isakson gick bort köpte Bert Karlsson affären. Detta var i slutet på 60-talet och affären låg då på Kungsgatan 21. Bert Karlsson drev Isaksons i mer än 40 år. När han sålde affären på ålderns höst låg den på Gågatan. Idag finns ingen renodlad fotoaffär i Åmål. När Bert Karlsson köpte Isaksons fanns det tre fotoaffärer i Åmål.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>