Prisa

När Prisahuset stod klart i mitten på 70-talet var den största hyresgästen Prisa Marknad. Nu fanns alltså fyra stora butiker i lilla Åmål. Prisa, ICA Lejonet, EPA och Domus. Kundunderlaget var förmodligen för litet för så många stora butiker. EPA blev först att lägga ned. Prisa hade det också tufft och bytte ägare ett flertal gånger. Namnet Prisa byttes ut mot Rätt Pris! vilket i sin tur byttes ut mot Vivo Ankaret. I slutet på 90-talet var det över och butiken stängde för gott. I lokalerna öppnade sedan fyra specialbutiker. Expert Ljud & Bild, Dressman, Åmåls Bokandel och Intersport. Bilderna här är tagna fredag den 31 augusti 1984.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>